Film ve Dizi Listesi - Nisan 2022

 

Scenes From a Marriage (2021) /  IMDB: 8.1


"Büyüleyici" 

HBO'nun mini drama dizisi, İsveçli oyun yazarı ve film yönetmeni Ingmar Bergman'nın aynı adlı televizyon dizisinden uyarlanan "Scenes From a Marriage", kendisini sakince ve lezzetlice izlettiriyor. Oyunculukların profesyonelliği muazzam. Dizinin her bölümü oyuncunun sete giriş yapışı ve role hazırlanışı ile başlıyor. Yani izleyiciyi her bölümün başında oyuncunun yanında eşlik ettiriyorlar. Seyirciyi bu anlara misafir etmekleri bana çok ilginç geldi ve çok hoşuma gitti. Organik ve kaliteli bir oluşum.

Oscar Isaac ve Jessica Chastain'nin başrollerinde olduğu dizi, sadece erkek ile kadının yer aldığı bir birliktelikten değil, kişinin kendisiyle olan çatışmasından da besleniyor. İçi boş romantizm ve fantezileri bir kenara atıyor. Kaliteli ve içi dolu diyaloglarla, pasif agresif sahnelerle bu dizi bir alkışı hak ediyor.


Upload / Sezon 2 (2022) / IMDB: 7.9

Komedi, Bilimkurgu, Romantik. 

Konusunu ve kurgusunu beğendiğim keyif alarak izlediğim sürükleyici bir dizi oldu. Amazon Prime'dan izleyebilirsiniz. Bir sonraki sezonu sabırsızlıkla bekliyorum.



Old Enough / (Netflix'e 31 Mart 2022'de eklenmiş.)
IMDB: 8.2

Tatili kanepede geçirmek isteyenler için tatlı mı tatlış bir seri.Netflix’teki Old Enough. 2-4 yaşlarındaki çocukların görevlerini başarıyla tamamlamak üzere sokaklarda koşturduğu Japonya’nın uzun soluklu reality programı. Mandalina suyu sıkmaya çalışan 4 yaşındaki çocuğun olduğu bölüm favorim.


Booksmart (2019) / IMDB: 7.1

Yetişkin dostu komedi filmi.

Çok keyifli ve eğlenceli bir filmdi. Kafa dağıtmalık, kendinizden esintiler bulabileceğiniz türden. Tavsiye ederim.






DUNE (2021) IMDB: 8.1


Bana uzun zamandır sanki Harry Potter filmi izliyormuşum gibi hissettiren ilk filmdi. Atmosfer, hikaye, kostümler. film müziği(muhteşem iyiydi), başroldeki Timothee'nin role aşırı uygunluğu filme aşık olmama yetti. İkinci filmi beklemek zor olacak. Filmin bende bıraktığı hissiyat bayağı iyiydi. 



Licorice Pizza (2021) IMDB: 7.3

"Tutunamayanlar"

Licorice Pizza bir 2021 Amerikalı reşit yaş komedi-dram filmi. Filmde Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits, Bradley Cooper ve Benny Safdie rol alıyor. 

Baştan sona keyifle izlenen, insanı hayatta bir yön bulmanın zorluğu üzerine düşündüren bir yapım.

Bu film de izlerken beni gülümsetenler listeme giriş yaptı ve tatlı bir his bıraktı. Aşırı tatlış bir film kesinlikle izleyin. 



The Worst Person In The World / 2021 /  IMDB: 7.9

VERDENS VERSTE MENNESKE 

Yönetmen Joachim Trier

Norveç, Fransa, 2021

"Her şeyin belirsizlikle tanımlandığı 21. yüzyıl ruhunu zekice yakalıyor."

30 yaşına basmak üzere olan Julie, önündeki seçimlerin çokluğu karşısında afallayıp yönünü şaşırır. Birlikte olmak istediği kişi ve yapmak istediği iş konusunda kafası karışıktır. Yaşadığı aşklar ve tereddütlerin arasında, nasıl bir insan olmak istediğini aramaya devam eder.

 74. Cannes Film Festivali’nde Renate Reinsve’nin üstün performansı ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldığı, Joachim Trier’nin iki Akademi ödülü adaylığı bulunan ve kimilerine göre şimdiden modern bir klasiğe dönüşen filmi “Dünyanın En Kötü İnsanı” birçok eleştirmene göre geçen yılın en iyi filmlerinden biri olarak anılmıştı. Mubi'den izleyebilirsiniz :)


Another Round: DRUK / 2020 / IMDB: 7.7

Yönetmen Thomas Vinterberg

Danimarka, 2020

Orta yaşlı dört lise öğretmeni, rutinlerinin içinde sıkışıp kalmıştır. Ne evde ne de okulda herhangi bir şeye tutku gösterirler. Bu halden çıkmak için, cüretkâr bir deneye girişirler. Kanlarındaki alkol oranını sabit bir yükseklikte tutarak, mutluluğu ve özgürlüğü tadacaklarına inanırlar.

Çok beğendiğim filmler listesinde yerini aldı. Son sahne son kare harika... 

Mubi'den izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar